Bemutatkozás

Rimóczi László

Tanult foglalkozásom szakács, szülővárosomban Lajosmizsén élek és dolgozom. Jelenleg járom az országot és népszerűsítem a grillázst mint édességet, hagyományt és művészeti ágat.

Gyermekkorom óta remek kézügyességgel rendelkezem és nagy érdeklődéssel fordulok a különféle művészetek felé.

Egy lakodalom alkalmával megismerkedtem a grillázs cukortortával, népies megnevezéssel perkelt vagy pörkölt tortával. Ezt követően szülővárosomban, Lajosmizsén, sikerült elsajátítanom Kasza Péterné Kati nénitől ezt a mívességet.  A hosszas otthoni gyakorlások, az éjszakába nyúló tanulóórák évről-évre csiszolták és finomabbá tették készítői technikám. Egy új stílusirányzatot, képet álmodtam meg a régies hagyományokon alapuló grillázs művészet terén, ezzel teljesen új elvekre helyezve az édesszobrászat alapjait.  Ezen elképzelés mentén számos rangos hazai versenyen és kiállításon, szakmai találkozókon, nívós megmérettetéseken mutathattam be a grillázs szakmát az újszerű alkotásaimon keresztül.

Nagy álmom valósult meg azzal, hogy a Magyar Grillázs Szövetség megalakult, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének szekciójaként. Elsődleges feladatunknak tekintjük, hogy a grillázs készítés ismét méltó helyét foglalja el az értékes, sokszínű magyar kultúrában. További célom, hogy nem csak hazai megmérettetéseken, hanem magas színvonalú, nemzetközi cukrászversenyeken is képviseljem hazámat, és megismertessem a grillázstortát a világgal.

A grillázs története

Mátyás király óta az esküvői asztalok méltó dísze. A hagyomány szerint a grillázs a vőlegény tortája és ahány darabba töri a fiatal pár annyi boldog évet maradnak együtt. Tehát szerencsehozóként is működik, hisz ki ne emlékezne például a szilveszteri grillázs malackákra.

A Grillázs Torta azért VŐLEGÉNYTORTA, mert keményebb mint a piskótás menyasszonyi torta.

Díjak, elismerések

2018. Fogyasztói Vélemény Tanusítvány

2018. Lajosmizse Város Önkormányzata: Rimóczi László részére Lajosmizse Városért Szakma kitüntető díjat adományoz.

2018.. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete Elismerő Oklevele (Hagyományos Cukrásztermékeink Magyar Értéktárba kerülése érdekében végzett odaadó munkáért)

2017. Grillázs Majális - Helyi értékárba felvételt nyert

2017. Új magyar rekord! - Pécsi székesegyház, 300 kg grillázs makett