Grillázsból a kacsaláb

  • 16 December 2008

Talán nem is meglepő az eredménye, hiszen eddig is díjakat halmozott díjakra a Gerébi kastélyszálló szakácsa. Sőt, tavaly Guinness- rekorder lett, a világ legnagyobb mézeskalács házikójával. Az édességek utóbbi, tápióbicskei seregszemléje azonban más volt: az egész Kárpát medencéből összesereglett igen előkelő édesszobrászok önbizalmát ingatta meg a mizsei ínyesmester. Vele született a grillázskészítéshez a szépérzék, a többit lényegében két hét alatt megtanulta egy idős asszonytól. Azóta önképző, a formákhoz az ötleteket rendszerint képeskönyvekből szedi s a kókuszos, mákos, szezámmagos lenmagos, diós mogyorós grillázsból emeli a mesbeli várakat, cifra tornyokat.

Nincs szíve az embernek beléjük kóstolni. Egy-egy ilyen édesség-költeménnyel átlag négy óra alatt készül el, de ezt nem híreszteli, mert senki el nem hiszi neki. De hát, nem is a gyorsaság számít e szakmában, hanem az újabb dicsőség: Rimóczi mester készül a januári kecskeméti esküvő-fesztiválra és benevez majd a 2010-es világkiállításra is.

Forrás: baon.hu