Sajtómegjelenés

Az ünnepek édessége: grillázstorta

  • 22 May 2013

Grillázstortával általában esküvőkön találkozunk, pedig az égetett cukorból készült alkotás nagyon mutatós, így akár más ünnepi alkalomra is kitűnő ajándék lehet. Húsvétra csokoládé helyett meglephetjük szeretteinket grillázs nyuszival vagy tojással is, hiszen fő a változatosság. Arról nem is beszélve, hogy egy nagy múltú és egészséges édességről van szó.

Akinek egyszer száz tevéje volt…

  • 22 May 2013

Beszélgetés Rimóczi László grillázsmesterrel a cukrászat mostohagyerekéről, a rögös útról és a száz tevéről

Most interjúkészítés közben is ég a keze alatt a munka, finom illata van a égetett cukornak, így még kellemesebb a beszélgetés is. Korábban jobbára lakodalmakban találkoztak az emberek a grillázzsal. A szemed először hol akadt meg rajta?

Sztársalgó Magazin

  • 15 November 2009

A tanult szakmája szerint szakácsként dolgozó Lászlónak egy idős lajosmizsei asszony, Kasza Péterné Kati néni mutatta meg a grillázs-titkokat. László két hét alatt megtanult mindent, és azóta nem ismer lehetetlent. kifejezetten keresi a kihívásokat: ha kell, akár traktort, repülőt, tankot, vitorlást készít kókuszos, mákos, szezámmagos, lenmagos, diós vagy éppen mogyorós grillázsból. Eddigi legnagyobb megrendelését 2008-ban kapta, amikor egy kecskeméti bevásárló központ 60 kilós, ehető mását kellett megformáznia.

Egy kiállítás alkalmából

  • 22 May 2009

Amikor 7 éves koromban először találkoztam a grillázzsal, nem gondoltam volna, hogy felnőttként egy színvonalas kiállítás keretében mesélhetem el emlékezetes élményemet. A 3 szakácsnő: nagymamám, édesanyám és én neki láttunk egy számomra ismeretlen édességet készíteni.Emlékszem, hogy hideg márványlapra borította édesanyám a forró masszát, s amíg elment a nyújtófáért – kíváncsi gyerekként- meg akartam kóstolni ezt a csemegét. Sejthetik az eredményt. A még képlékeny csemege alaposan megégette az ujjamat. El is mentem a kedvem egy idore a torkoskodástól.

Grillázsból a kacsaláb

  • 16 December 2008

Talán nem is meglepő az eredménye, hiszen eddig is díjakat halmozott díjakra a Gerébi kastélyszálló szakácsa. Sőt, tavaly Guinness- rekorder lett, a világ legnagyobb mézeskalács házikójával. Az édességek utóbbi, tápióbicskei seregszemléje azonban más volt: az egész Kárpát medencéből összesereglett igen előkelő édesszobrászok önbizalmát ingatta meg a mizsei ínyesmester. Vele született a grillázskészítéshez a szépérzék, a többit lényegében két hét alatt megtanulta egy idős asszonytól.